Mama natură ne pune la dispoziție tot ce avem nevoie pentru a fi sănătoși. Trebuie doar să deschidem larg ochii și să alegem remediile și alimentele cele mai bune pentru noi.
Cătina – o sursă imensă de vitamia C, unul dintre cei mai puternici antioxidanți
Dacă vrei să faci rapid și sigur o cură de a-ți întări imunitatea în perioade sensibile, consumă cătină! Cea mai veche și mai cunoscută formă de a o consuma este cu miere. Iei un borcan în care pui cătina după care o acoperi cu miere de albine. Lași la macerat conținutul câteva zile și poți consuma apoi cu încredere remediul.
Masca cu ou și ulei de măsline pentru păr face minuni!
După o vară întreagă în care te-ai lăsat mângaiat/ă de razele soarelui, obesrvi că părul tău are nevoie de ceva ajutor. Razele UV și cantitățile impresionante de clor ce se găsesc în piscine ți-au uscat și degradat părul. Îl poți resuscita foarte simplu și rapid cu o mască făcută chiar de tine în casă. Amesteci două gălbenușuri de ou cu două linguri de ulei de măsline și aplici de la scalp spre vârfuri. Oul va reduce căderea părului, iar uleiul de măsline îl va hidrata profund.
Uleiul de cocos – remediul minune bun la toate
Uleiul de cocos are o multitudine de beneficii și întrebuințări. Pe lângă proprietățile pe care le are dacă îl consumăm, uleiul de cocos face minuni și când vine vorba de ten și păr. Poți înlocui demachiantul, crema hidratantă, soluția de plajă și masca de păr cu acest ingredient minune. Poți aplica o cantitate mică de uei pe un disc demachiant și înlături machiajul cu grijă.
Pentru un bronz perfect și o piele hidratată, uleiul de cocos face minuni, doar că trebuie să fie folosit cu grijă pentru că nu are factor de protecție.
Dacă înainte de baie, aplici o cantitate generoasă de ulei călduț și îl lași timp de câteva ore acoperit cu un prosop, părul tău va radia de sănătate.
Propolisul este considerat unul dintre cele mai bune antibiotice naturale
Dintre toate remediile naturiste din jurul nostru, propolisul este o minune pentru sănătate. Îl folosim cu succes la foarte multe afecțiuni: dureri în gât, viroze, infecții, afte bucale, coșuri, înțepături de insecte, leacuri „băbești” care să ajute la durerile de măsele. Tinctura de propolis poate fi folosită atât intern cât și extern. Cea mai sigură sursă de a achiziționa un propolis de calitate este la apicultori și în magazinele specializate de la branduri deja cu tradiție în comercializarea produselor apicole.
Zahărul, deliciul din farfuria noastră care ne face numai rău
Zahărul este de fapt un drog permis care cu cât îl consumăm mai mult, cu atât organismul ne va cere și mai mult. Când zicem că ne e poftă de ceva dulce, de fapt corpul nostru ne cere zahăr. Dependența de praful alb și dulce, ne face să fim nervoși când nu îl consumăm, devenim agitați și chiar unor persoane li se manifestă acest lucru prin scăderea glicemiei ceea ce duce la stare de rău general și moleșeală.
Specialiștii în nutriție spun că zahărul îți oferă energie pe moment și te moleșește imediat. Nu are absolut niciun beneficiu pentru sănătate. De câte ori organismul îți cere zahăr, dă-i-l dar sub o altă formă, mai sănătoasă. Pacălește-l! Ofera-i un frunct sau o prăjitură care are miere în compoziție sau înlocuitori buni ai zahărului (sirop de arțar, zahăr din ștevie sau cocos).
Discussion about this post