Din străbuni obișnuim să înțărcăm copiii și să le oferim apoi lapte de origine animală mai întâi ca o alinare, iar apoi pentru că noi considerăm că așa este bine din punct de vedere nutritiv. Studiile de astăzi demonstrează că după înțărcare omul nu mai are nevoie să consume lapte și produse derivate din lapte de origine animală.
Nu îți hrăni copiii cu lapte! Află de ce laptele nu mai e bun după vârsta de 1 an a copilului
În timp ce laptele uman este bogat în lactoză, care creează un mediu favorabil dezvoltării bacteriilor pozitive în intestinul gros al copilului, laptele de vacă conține anumite tipuri de proteine și anticorpi, pe care copilul nu le poate digera. Așa că, în loc să fermenteze normal, aceste substanțe putrezesc în intestinul copilului, atunci când el este hrănit cu lapte de vacă sau alți înlocuitori de origine animală. Efectele acestui lucru sunt autointoxicarea, dezechilibre ale microflorei care duc la degenerarea intestinului copilului.
Copiii de peste 1-2 ani nu mai necesită cazeină pentru că sistemul lor digestiv nu mai produce cheag. Cazeina devine un compus nedigerabil, ba chiar toxic organismului.
Foarte mulți oameni nu tolerează lactatele, in special pe cele de vaca care crează inflamație în corp. Studiile repetate au arătat că marea majoritate a adulților au dificultăți în digerarea laptelui animal. Persoanele care suferă în special de dureri de încheieturi și toate bolile asociate cu acestea, trebuie să renunțe total la consumul lactatelor de origine animală.
Ce poate provoca cazeina nedigerată în organism?
Una dintre componentele laptelui de vacă, numită cazeină, nedigerată poate fi cauza pietrelor la rinichi, poate deforma degetele sau poate bloca vasele de sânge. Mai există și alte ingrediente din lapte care rămân nedigerate, care se acumulează sub forma unor substanțe cu mucus în țesuturi și tendoane. Mucusul este o substantă ce favorizează dezvoltarea bacteriilor și virușilor ce produc gripa, virozele, bolile respiratorii sau chiar astmul.
Afecțiuni legate sau asociate consumului de lapte și produse lactate
Pediatrii din întreaga lume au remarcat că există foarte multe afecțiuni care au drept cauză consumul de lactate de origine animală: eczeme, acnee, constipație sau scaune cu sânge, reflux gastroesofagian, deficit de fier sau anemie.
Proteina din laptele de vacă este cea mai alergică. Sunt foarte mulți copii și adulți care suferă de dermatite, alergii, iar prima recomandare este să se scoată lactatele din dietă, până la identificarea cauzei cu ajutorul analizelor specifice.
Cu ce putem înlocui produsele lactate în alimentația copiilor?
Dacă nu dorim să ne hrănim copiii cu lapte de origine animală sau derivate din acesta, există, din fericire, o gamă largă de alimente din care putem alege: lapte vegetal de diverse feluri (mei, quinoa, gâu spelta, migdale, caju, orez, cocos), unt vegetal, brânzeturi vegetale ș.a.m.d. Conțin foarte mulți nutrienți de calitate, vitamine și minerale și ajută organizmul să asimileze ceea ce are nevoie. Este o adevărată industrie producătoare de astfel de produse pentru că cererea este din ce în ce mai mare.
Pentru a fi mai siguri că nu au conservanți și zahăr adăugat, aceste produse se pot face și acasă. Există o multitudine de rețete care circulă pe internet, rămânând să o găsiți pe cea mai bună și ma gustoasă pentru voi.
Surse: greenmedinfo.com , healthy-holistic-living.com , protocolulverde.com
Citește și:
De ce sunt lactatele și zahărul interzise în lupta cu nemilosul cancer?
Discussion about this post