Viața în viitor – Ce există astăzi și va dispărea peste 30 de ani de pe fața pământului

Primele pe listă: mașinile pe benzină și motorină, plasticul, copiii concepuți natural și antibioticele

770
SHARES
3.7k
VIEWS

În ultimii 100 de ani tehnologia a evoluat cu o viteză covârșitoare. Bunicii noștri nici nu visau la gadgeturile de astăzi, la multitudinea de lucruri care ne ușurează viața: telefoane mobile, tablete, cuptoare cu microunde, roboți care fac operează, fac curățenie, mașini electrice, camere foto și video la îndemâna oricui, ș.a.m.d. Omul va căuta întotdeauna să perfecționeze ceea ce există deja și să dezvolte noi idei care revoluționează omenirea în momentul în care sunt create.

Tot ceea ce ni se pare astăzi util și indispensabil, este foarte probabil ca peste ani să nu mai existe pentru că altceva mult mai eficient, economic, eco friendly îi va fi luat locul.

Cablurile

Cât de enervat poate fi când ți se descarcă telefonul și tu ai uitat încărcatorul acasă?!  Dacă nu porți cablurile după tine, riști să rămâi fără baterie la telefon, laptop sau la orice alt gadget mai ai. De ceva timp există pe piață și încărcarea de tip wireless. Cel mai frecvent o găsim posibilitatea de a ne încărca wireless un telefon în industria auto (în special la mașinile electrice), unele hoteluri, sau cafenele. Cert este că peste 30 de ani nimeni nu va mai merge cu vreun cablu după el niciunde. Peste tot vom avea posibilitatea de a ne conecta wireless pentru o încărcare.

Plasticul

Presiunea de a renunța la pungile și sticlele de plastic este foarte mare. Poluarea masivă din ultimii ani a trezit conștiința multor oameni ce se îngrijorează de sănătatea planetei. Suntem din ce în ce mai mulți locuitori care consumăm zilnic, fiecare, măcar un produs într-un ambalaj de plastic, pe care îl aruncăm ulterior. Unde se duce tot acest plastic dacă există studii care spun că se degradează complet între 100 și 300 ani (depinde de tipul de plastic din care este confecționat ambalajul)?

Peste 30 de ani se preconizează că recipientele din plastic și pungile vor fi doar o amintire. Există acum pe piață, chiar dacă sunt ceva mai scumpe, pungi din amidon de porumb și apă în sticle biodegradabile. Dacă acum produsele în ambalaje biodegradabile sunt un lux, în viitor vor fi la îndemâna oricui.

Magazinele

Lumea se îndreaptă masiv spre cumpărăturile online. Cu fiecare an care trece, vânzările online cresc în detrimentul celor din magazinele fizice. În momentul actual poți cumpăra aproape orice cu livrare direct acasă, economisind timp și bani.

Amazon Go nu are deja nici un singur casier, iar banii pentru achiziții sunt retrași atunci când clientul părăsește magazinul.

Cu toate că nevoie de a merge la cumpărături va dispărea în timp, vor mai exista nostalgici care doresc să atingă sau să vadă marfa înainte de achiziție. Este foarte probabil să existe zone de prezentare a produselor, complet diferite de ceea ce știm noi astăzi, menite să îți ofere mai mult experiența pe care o ai cu acel produs.

Am aflat că se dorește ca scanerele să-ți recunoască fața de la intrare și vei primi o listă de cumpărături individuală, personalizată, bazată pe un istoric al tău. Acest lucru va permite vânzătorilor virtuali să ofere produse în funcție de gusturile cumpărătorului. Nu va fi nici o plată: plata pentru achiziții se va face automat la ieșirea din magazin.

Conceperea copiilor în mod natural

Acest lucru se va întâmpla nu pentru că nu se vor mai putea concepe copii pe cale naturală, ci pentru a se naște sănătoși, fără boli genetice ce pot fi evitate.

Chiar și în zilele noastre se pot selecta embrioni pentru fertilizarea in vitro care să fie viabili și sănătoși, fără anomalii sau boli genetice. Dacă acum se poate, dar nu este etic pentru medic să permită ca părintele să aleagă sexul copilului, peste 30 de ani ar putea să fie permis acest lucru, specialiștii putând să selecteze pentru fertilizare, embrionul de sex feminin sau masculin.Viața în viitor - Ce există astăzi și va dispărea peste 30 de ani de pe fața pământului

Se crede așadar că în 20 de ani, femeile vor rămâne însărcinate în principal cu ajutorul FIV. Acest lucru va reduce costurile de îngrijire a sănătății, astfel încât cei care aleg să conceapă un copil în mod natural vor fi considerați iresponsabili și frivoli.

Aurul

Un studiu geologic, făcut de cercetători din Statele Unite ale Americii, estimează că mai avem rezerve în subsol de doar 50.000 de tone de aur. Dacă facem un calcul elementar și adunăm cât se extrage anual (aproximativ 3 mii de tone anual ), în 17-18 ani vom rămâne fără zăcăminte de aur.

Antibioticele

Utilizarea necontrolată și excesivă a antibioticelor uzuale a făcut ca unele boli să nu mai poată fi tratate cu acestea, fiind necesare medicamente tot mai puternice. Există acum bacterii care au suferit mutații și foarte greu mai răspund la tratamente cu antibiotice.

În maxim 20 de ani vom avea bacterii care produc local antibiotice împotriva unei amenințări specifice. Adică, pacientul va fi injectat cu aceste bacterii care pot opri infecția. Deja există pe piață medicamente care acționează în acest fel și au rezultate foarte bune.

Principalul obiectiv pe care oamenii de știință doresc să îl atingă este să înceteze lupta cu microbii și să învețe cum să coexiste pașnic cu ei.

Oficiile poștale

Cine mai trimite scrisori în ziua de astăzi? Poate nostalgicii și romanticii. Tastele au înlocuit de mult timp, stiloul, iar e-mailul sau chatul au înlocuit serviciile poștale. Cât despre colete, prea puține mai ajung la noi prin intermediul poștei și mai mult prin firmele de curierat rapid. Nu cred că va mai dura nici 20 de ani și poșta va fi o amintire plăcută a părinților noștri.

Fosforul

Astăzi folosim de 5 ori mai mult fosfor decât acum 50 de ani. Fosforul este un mineral folosit în mod special la producția de îngrășăminte agricole. Fără fosfor va scădea cantitatea de produse agricole, iar la câți suntem pe acest pământ, este o adevărată problemă.

Mașinile care folosesc benzină sau motorină

Există țări care au anunțat deja că vor interzice circulația mașinilor pe benzină sau motorină începând cu anul 2030. Printre țările cele mai înverșunate și care au anunțat încă de acum măsuri pro mașini electrice sau mașini care funcționează cu celule de hidrogen și contra celor ce poluează sunt: Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Germania, Islanda și Irlanda.

În acest fel, peste 30 de ani, mașinile pe benzină și motorină vor fi istorie, cum sunt monitoarele cu tub pentru noi acum.

Ce vom putea face peste 30 de ani și acum doar visăm la asta?

Excursiile în spațiu

Dacă acum avem posibilitatea de a călători oriunde pe planeta noastră cu mare ușurință, peste câțiva ani vom avea posibilitatea să călătorim în spațiu. SpaceX, compania lui Elon Musk, vrea ca la finele anului 2021 să trimită deja în spațiu primii 4 turiști. În decurs de 30 de ani, se va putea călători în spațiu cu ușurință, singura condiție va fi să ai un buzunar generos.

Colonizarea planetei Marte

Nu se știe exact când va exista prima colonie pe planeta Marte, dar se lucrează intens la această idee. Cei ce se ocupă de cercetare și implementare în acest domeniu sunt agențiile guvernamentale –  Musk  NASA, ESA, Roscosmos, ISRO și CNSA – și organizațiile private – SpaceX, Lockheed Martin și Boeing.

La câte organisme sunt implicate nu m-ar mira să călătorească oamenii pe Marte mai devreme decât vom avea noi autostrăzi și spitale moderne în România.


Citește și: 

Ce alimente consumi și crezi că sunt sănătoase

Next Post

Discussion about this post

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.